Ook voor uw Vergeten Pensioenen!! Er liggen honderden miljoenen euro's op de plank bij Pensioenfondsen door nooit opgevraagde pensioenen! Laat ons onderzoek doen! Vul het contactformulier in.


Uit diverse onderzoeken door de overheid is gebleken dat veel mensen niet op de hoogte zijn met de eigen pensioensituatie. 

Met name de te bewandelen weg een pensioen tot uitkering te laten komen, blijkt lastig te zijn.

Onze website legt per onderwerp uit waar wij u bij kunnen helpen.
Pensioen is een levenslange uitkering dus het gaat om veel geld. U laat dit appeltje voor de dorst toch niet liggen?

Voor de goede orde: wij verkopen geen pensioenproducten. Die pensioenaanspraken heeft u mogelijk al!

Uw voordeel:

  • een (levenslange) maandelijkse geldelijke uitkering
  • rust in uw hoofd omdat u de zaken goed heeft geregeld
  • duidelijkheid voor uw nabestaanden.


Vul het contactformulier nu direct in en stel niet langer uit.

PensioenAdviesbureau Pro Rato

AOW foto

Ik woon buiten Nederland  hoe vraag ik AOW pensioen aan? 

Wij kunnen u - tegen betaling - helpen met de aanvraag van uw AOW. Wij begeleiden het proces van aanvraag tot uitkering.

Voor elk jaar- in de 50 jaar voorafgaand aan uw AOW gerechtigde leeftijd - waarin u in Nederland heeft gewoond of gewerkt, ontvangt u 2% van de volledige AOW. Het maakt daarbij niet uit of u nu wel of niet in loondienst heeft gewerkt of een eigen bedrijf heeft gehad. Heeft u vrijwillig premie afgedragen terwijl u in het buitenland woonde of werkte dan telt dit ook mee voor 2% AOW pensioen per jaar. 


Het AOW pensioen wordt in principe met maximaal 1 jaar terugwerkende kracht uitbetaald. Er zijn mogelijkheden het AOW pensioen over een langere periode (max. 5 jaar) terugwerkend te ontvangen. Wij hebben daarvoor de argumenten.

Ons kantoor heeft talloze klanten wereldwijd naar tevredenheid geholpen met de aanvraag van de AOW. Óók met terugwerkende kracht van meerdere jaren (retrospective). 

Heeft u bijvoorbeeld  in de 20 van de 50 jaar (voorafgaande aan uw AOW gerechtigde leeftijd) in Nederland gewoond dan heeft u recht op 40% van de volledige AOW *). Dat is voor een alleenstaande ongeveer € 480,00 bruto levenslang per maand ( € 5.760,00 per jaar). Dat laat u toch niet liggen?

*)  er gelden in een aantal landen vanaf 1 januari 2006  exportbeperkingen van de Wet BEU waardoor uw AOW-pensioen en inkomensondersteuning AOW kunnen worden beperkt. In het algemeen is dan de grondslag 50% van het wettelijk minimumloon.(op dit moment € 1.507 bruto)

AOW datum schuift op:

De AOW ingangsdatum schuift jaarlijks met een aantal maanden op. Wij kunnen u precies vertellen wanneer uw recht de komende jaren ingaat.

Overbruggingsuitkering:

Mogelijk heeft u recht op de 'Overbruggingsuitkering'. Deze overbrugging gaat in op uw 65e en loopt door tot de latere AOW leeftijd. Laat ons u hierover adviseren. Het kan voor u financieel interessant zijn. 

Vul nu het contactformulier in of stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij helpen u met plezier.

 

Nb.

Heeft u reeds AOW pensioen dan moet u een adreswijziging, verandering van de burgerlijke staat of een wijziging van een banknummer niét aan ons kantoor melden. Raadpleeg uw uitkeringsspecificatie voor het juiste adres.

retirement and emigration

Ik woon in het buitenland, hoe vraag ik mijn aanvullend pensioen aan?

Een aantal maanden voor uw 65e jaar moet u de aanvraag bij uw pensioenfonds(en) indienen.
Niet alle fondsen sturen u automatisch een aanvraagformulier toe.
U zult daar zelf ook achteraan moeten.
Zeker als u aan meerdere pensioenfondsen in het (verdere) verleden hebt deelgenomen.


pensioen en emigratie

Wij kunnen pensioenrechten die u in Nederland heeft opgebouwd achterhalen. Wij hebben meerdere geëmigreerde Nederlanders aan een levenslang aanvullend pensioen geholpen.
Houdt u er wel rekening mee dat in het verdere verleden vrouwen niet altijd direct pensioen hebben opgebouwd. Soms pas bij de 25 jarige leeftijd of zelfs nog later.
Het is van belang dat het betreffende pensioenfonds op de hoogte is van uw huidig woonadres.
Voor het achterhalen van een adres waar daadwerkelijk rechten zijn ondergebracht brengen wij kosten in rekening. Wij geven u vooraf duidelijkheid over de kosten. Levert een onderzoek niets op dan brengen wij niets in rekening. (no cure-no pay)

Vul nu het contactformulier in. Wij nemen u de rompslomp uit handen.

overlijden ex-partner

Ik woon in het buitenland heb ik dan recht op bijzonder nabestaandenpensioen?

Bent u gescheiden en is uw ex-partner overleden? Veel nabestaanden hebben zonder dat te beseffen waarschijnlijk recht op een zogenoemd levenslang bijzonder nabestaandenpensioen.
Ook u die in het buitenland woont heeft over de periode van het huwelijk mogelijk rechten op een bijzonder nabestaandenpensioen opgebouwd. Dit is afhankelijk van het pensioenreglement.


Voor diverse klanten -wereldwijd- hebben wij die aanspraken boven water gekregen. Ook met terugwerkende kracht. In een geval werd zelfs in 1 keer over een periode van 13 jaar door het pensioenfonds een nabestaandenpensioen uitbetaald.

Laat ons dit voor u uitzoeken. Geen resultaat dan ook geen rekening.

Vul het contactformulier in.