AOW foto

Ik woon buiten Nederland  hoe vraag ik AOW pensioen aan? 

Wij kunnen u - tegen betaling - helpen met de aanvraag van uw AOW. Wij begeleiden het proces van aanvraag tot uitkering.

Voor elk jaar- in de 50 jaar voorafgaand aan uw AOW gerechtigde leeftijd - waarin u in Nederland heeft gewoond of gewerkt, ontvangt u 2% van de volledige AOW. Het maakt daarbij niet uit of u nu wel of niet in loondienst heeft gewerkt of een eigen bedrijf heeft gehad. Heeft u vrijwillig premie afgedragen terwijl u in het buitenland woonde of werkte dan telt dit ook mee voor 2% AOW pensioen per jaar. 


Het AOW pensioen wordt in principe met maximaal 1 jaar terugwerkende kracht uitbetaald. Er zijn mogelijkheden het AOW pensioen over een langere periode terugwerkend te ontvangen. Wij hebben daarvoor de argumenten.

Ons kantoor heeft talloze klanten wereldwijd naar tevredenheid geholpen met de aanvraag van de AOW. Óók met terugwerkende kracht van meerdere jaren (retrospective). 

Heeft u bijvoorbeeld  in de 20 van de 50 jaar (voorafgaande aan uw AOW gerechtigde leeftijd) in Nederland gewoond dan heeft u recht op 40% van de volledige AOW *). Dat is voor een alleenstaande ongeveer € 480,00 bruto levenslang per maand ( € 5.760,00 per jaar). Dat laat u toch niet liggen?

*)  er gelden in een aantal landen vanaf 1 januari 2006  exportbeperkingen van de Wet BEU waardoor uw AOW-pensioen en inkomensondersteuning AOW kunnen worden beperkt. In het algemeen is dan de grondslag 50% van het wettelijk minimumloon.(op dit moment € 1.507 bruto)

AOW datum:

De AOW ingangsdatum is afhankelijk van uw geboortedatum en wordt per 1 januari 2020 getemporiseerd. (minder verhoogd dan eerdere wetgeving) Wij kunnen u precies vertellen wanneer uw recht de komende jaren ingaat.

Overbruggingsuitkering:

Mogelijk heeft u recht op de 'Overbruggingsuitkering'. Deze overbrugging gaat in op uw 65e en loopt door tot de latere AOW leeftijd. Laat ons u hierover adviseren. Het kan voor u financieel interessant zijn. 

Vul nu het contactformulier in of stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij helpen u met plezier.

 

Nb.

Heeft u reeds AOW pensioen dan moet u een adreswijziging, verandering van de burgerlijke staat of een wijziging van een banknummer niét aan ons kantoor melden. Raadpleeg uw uitkeringsspecificatie voor het juiste adres.